Project in uitvoering: Onderwijscentrum Leijpark

 

Onderwijscentrum Leijpark is een Orthopedagogisch Didactisch Expertisecentrum waar onderwijs, specialistische (jeugd)zorg, revalidatie en dienstverlening samen komen. Door het sterk stijgende aantal leerlingen wordt er op het huidige bezoekers-parkeerterrein van het Elisabeth Ziekenhuis een nieuw Onderwijscentrum gebouwd. De realisatie van dit multifunctionele project is in volle gang.

Maas Hagoort

 

In samenwerking met Terberg Totaal Installaties zijn wij het werk-, kinder- en jongerencentrum Leijpark in Tilburg aan het verlichten. Een totaalproject waarin wij alle disciplines van licht verzorgen. We zijn het project gestart met het creëren van een compleet lichtplan. De verlichting in dit project bestaat voornamelijk uit technische- en noodverlichting. In de groeps-, verzorgings- en slaaprustruimtes zijn indirecte verlichtingsarmaturen verzorgd. Bij deze armaturen schijnt het lichtbron naar boven, waarbij het licht gereflecteerd wordt door de verlichtingsbak. Op deze manier komt de verlichting zachter over en zorgt het voor een comfortabelere lichtbeleving, zonder verlies van lumen.

Alle lokalen en kantoren zijn voorzien van Casambi licht control doormiddel van een sensor en schakelaar. Met het lichtmanagementsysteem staat de verlichting gekoppeld aan het klimaat en het alarm. De verlichting is ingeregeld met daglichtregeling en reageert op aanwezigheid. Op basis van de posities van de installatiedozen hebben wij een snoerenplan opgemaakt. Een gedetailleerde tekening voor de (nood)verlichting en sensoren in het gebouw. Deze tekening geeft de exacte locatie, het type en de routing van de benodigde snoeren weer. Met onze calculatie hebben wij de verantwoordelijkheid genomen voor het leveren van de juiste hoeveelheid T splitters, juiste lengte snoeren en vergrendelclips. Hierdoor hebben wij een efficiënte montage kunnen realiseren. Met het verzorgen van een totaaloplossing hebben wij het hele projectteam kunnen ontzorgen bij de uitvoering van dit project. Wat voor onze partner heeft geresulteerd in ruimte voor meer werk met dezelfde capaciteit.

Meer te weten over Casambi en de voordelen van draadloze lichtsturing? Lees hier verder.