DALI programmeren met de Casambi Salvador

 

Binnen gebouwen wordt smart lighting tegenwoordig vaak toegepast. Twee veelgebruikte lichtmanagementsystemen voor lichtregeling zijn DALI en Casambi. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. Het is een veelgebruikt open protocol voor de digitale aansturing van verlichting. Het grootste nadeel van DALI is echter de programmering, de schaalbaarheid en de vereiste bekabeling. Daarom wordt draadloze lichtsturing met eenvoudige Casambi bediening steeds functioneler bij volledige vervanging en nieuwbouw. Sinds kort is het ook mogelijk om bestaande DALI lichtregeling eenvoudig over te zetten naar Casambi. In maart 2024 werd namelijk de Casambi Salvador oplossing geïntroduceerd.

Maas Hagoort

 

Wat is de Casambi Salvador?

De Casambi Salvador maakt het eenvoudig om bestaande DALI installatie te upgraden naar een modern en draadloos lichtsysteem. Hierdoor is het mogelijk om de bestaande DALI infrastructuur te hergebruiken binnen het Casambi netwerk. Zo zijn de voordelen van Casambi beschikbaar gekomen zonder de noodzaak om de gehele DALI apparatuur te vervangen. Dit elimineert de noodzaak van een specifieke DALI controller of complexe DALI configuratiesoftware. Bovendien is complexe programmering met DALI lichtregeling verleden tijd. Met de Casambi Salvador is bestaande DALI verlichting eenvoudig te bedienen en te programmeren via de Casambi app.

'Met de Casambi Salvador integreren wij samen naadloos bestaande DALI infrastructuur in het Casambi systeem'

DALI lichtregeling of Casambi

De Casambi Salvador maakt lichtregeling met Casambi mogelijk binnen een gebouw wat is ingericht met DALI. Binnen een gebouw hangt het vooral af van de specifieke eisen en behoeften of DALI of Casambi een betere oplossing is. Als in een gebouw DALI is geïntegreerd met andere systemen kan het beter zijn de bestaande situatie te behouden. De beslissing om al dan niet over te stappen van DALI is complex en moet worden genomen. Onze experts helpen u met een zorgvuldige evaluatie van uw specifieke behoeften, budget en toekomstige plannen.

Maas Hagoort

 

Overstappen naar Casambi?

Casambi is een draadloos lichtsysteem dat een slim alternatief biedt voor DALI. Beide systemen zijn veilige en slimme systemen die wij toepassen in projecten. Zowel DALI als Casambi hebben een breed scala aan compatibele apparaten van verschillende fabrikanten. In tegenstelling tot DALI biedt Casambi flexibiliteit, gebruiksgemak en geavanceerde functies. Casambi wordt bestuurd via een gebruiksvriendelijke app, terwijl DALI speciale software vereist. Zo biedt Casambi een intuïtieve interface voor het configureren, bedienen en monitoren van verlichting. Casambi is modern. Het systeem biedt geavanceerde functies die niet beschikbaar zijn met DALI. Ook is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder bekabeling en hoge programmeringskosten.

Realiseer de beste lichtoplossing

In de rol van merkonafhankelijke lichtexpert integreren wij zowel Casambi als DALI in gebouwen. Onze lichtexperts staan klaar om u te adviseren en de beste oplossingen te bieden voor de specifieke behoeften van uw klanten.

Wilt u meer informatie over smart lighting?  Klik dan hier om verder te lezen, of download hier onze brochure licht control

Patrick Harthoorn
Sales/Control Engineer

Als sales engineer ben ik gespecialiseerd in licht control. Hiervoor creëer ik slimme lichtoplossingen met het draadloze lichtregelsysteem Casambi. Als gecertificeerd ‘Casambi Commissioning Partner’ werk ik samen met u aan de realisatie van smart lighting binnen uw installatieprojecten.

Toekomstbestendig met smart lighting

Hoge energiekosten, BENG eisen voor nieuwbouw, de energiebesparingsplicht, strenge eisen zoals BREEAM en een verplicht Energielabel C.  Het onderhoud van vastgoed binnen de utiliteit moet toekomstbestendig en kostenbesparend worden ingericht. De juiste smart lighting in combinatie met een lichtmanagementsysteem draagt sterk bij aan deze transitie naar duurzame gebouwen. Lees verder:

Realiseer uw projecten smart lighting

Smart lighting maakt uw projecten slimmer. Denk aan lagere energiekosten, efficiënter beheer en optimaal lichtcomfort. Dit resulteert in een hogere toegevoegde waarde én een grotere winkans. Onze engineers adviseren u over een lichtoplossing die voldoet aan normen & eisen. Vraag nu uw projectaanvraag aan!

Contactpersoon